SRT-2 kurs Stollgruvan


Evenemangsdetaljer

  • Datum:

SRT-2-kurs 12-13 oktober

Nu är det dags för en efterfrågad SRT-2 kurs. Kursen kommer att hållas i Hedesunda och i Stollgruvan i närheten av Hofors helgen den 12-13e oktober. Vi börjar kursen kl 09 på lördagen i vid Stollgruvan. Där vi kommer varva teori med praktiska övningar i gruvan. Instruktörer på denna kurs kommer vara Kristian Lyberg och Magnus Strömhäll, samt eventuellt en hjälpinstruktör. Under söndagen fortsätter övningarna i gruvan och dagen anslutas runt kl 16.

Kurskostnad är SRT2-kursen är 1500 kr per deltagare. Denna kostnad inkluderar kurskompendium. Kostnad för övernattning mellan dag 1 och 2 ingår inte i kursavgiften, men kan ordnas på flera sätt. Vid Gruvan kan man tälta, där det finns en primitiv grillstuga där man kan sova på träbänkar i mån av plats om man tar med liggunderlag och varm sovsäck. I grillstugan brukar vi under kvällen diskutera mer om kursen och öva på mindre moment såsom knutar och knep och knåp samt umgås. Tillgång till utedass finns men ej vatten. För er som vill ha mer bekvämligheter finns ett antal vandrarhem/pensionat i närheten av gruvan, allra närmast ligger B&B Råbacka pensionat. För mer info om boende se t.ex. visithofors.se.

Mat under kursens ordnar man själv. Dag 1 är det bra att ta med både lunch och mellanmål, då det inte kommer finnas möjlighet att handla förrän sent på kvällen. Om du inte har tillgång till bil kan det vara bra att planera maten i förväg. Det finns mataffärer och restauranger i Hofors. Grillmöjligheter finns vid gruvan på kvällen.

Utrustning som krävs för själva klättringen räknar vi med att du har själv. Rep, hårdvara och riggningsguider för riggning finns självklart på plats. För övrig utrustning se mer utförlig information under ”Kurser” under fliken ”OM SSF”. Här kan du läsa mer ingående om SRT2 kursens innehåll, utrustningskrav och vilka förkunskaper som krävs innan du anmäler dig.

Det är även ett obligatoriskt webbmöte en vecka eller två kvällstid där vi går igenom teori samt ger ut övningar som eleverna räknas kunna innan kursens start. Främst är det knopar som behöver övas in hemma innan för att få det lättare på plats. Även för att få tid att läsa igenom kurskompendiet med riggningsteori. Tid för detta fastställs när vi fått tillräckligt många anmälda till kursen.

Vid frågor går det bra att kontakta Kristian Lyberg, kristian@lyberg.eu.

Nedan finns en länk till anmälningsformuläret. Tänk på att det finns begränsat antal platser.

Till anmälningsformuläret

Observera att om du vill gå en SRT-kurs men inte har möjlighet den 12-13 oktober gör då en intresseanmälan via länken nedan. Detta gäller även dig som tidigare mejlat ditt intresse, vi behöver veta vilka som fortfarande är intresserade. Gör du intresseanmälan via länken nedan kommer vi skicka ut meddelande när nästa SRT-kurs kommer.

Intresseanmälan för framtida SRT-kurser

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.